Svetište sv. Jakova

Svetište danas pohode vjernici i hodočasnici iz cijelog svijeta

Na oko 200 metara od sela Deževice nalazi se špilja nepoznate dubine u kojoj je, po predaji, obitavao Jakov Markijski. Naime, svod špilje na pojedinim dijelovima je glatko zaobljen, što, s obzirom na asketska načela Jakova Markijskog, može upućivati na to da je on tu doista neko vrijeme obitavao. Narod već stoljećima to mjesto zove Voda svetog Jakova ili Vrelo svetog Jakova. Voda koja se u svako doba godine nalazi u špilji smatra se čudotvornom. Mnogi katolici, posebno za proslave blagdana Gospe Snježne, zaštitnice župe, dolaze u špilju.

Opuštajući krajolik

Pored svetišta, šire područje sela Deževice predstavlja oazu za odmor. Čist zrak, mir i tišina prožeti žuborom kristalno bistrog potočića vratit će svaki atom Vaše snage. Zeleni proplanci iz svakog kuta mame Vas da legnete i promatrate komadić neba koji proviruje iza vrhova planina koje okružuju selo.

190715162053-ken-cave-oxalis-adventure-2-full-169.jpg

logo

O nama

Hotel Adriale smješten je u srcu malog srednjobosanskog grada Kreševa. Na rijeci Kreševčici, u hladovini bjelogorične šume, prava je oaza za umornog poslovnog putnika ili zaigranog ljubitelja prirode. Pogled na stari kreševski samostan i muzej probudit će radoznalost svakom kulturnom istraživaču.

Saznajte više

KONTAKT

Hotel Adriale

Kraljice Katarine, Kreševo

Bosna i Hercegovina

+387 (0) 30 806 789

info@hoteladriale.com

ADRIALE HOTEL - 2022 sva prava pridržana Design and development logo
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više