Stećci

Kameni svjedoci vremena

Nekoliko lokaliteta u Kreševu bogato je stećcima. Ovi kameni srednjovjekovni nadgrobni spomenici dokaz su postojanja života i tradicije u Kreševu. Izdižu se na proplancima, gradinama i brežuljcima kao vjerni čuvari prošlosti. Stećci i njihove nekropole su jedna od misterija bosanskohercegovačke povijesti.

Veliki broj nekropola

Na području Bosne i Hercegovine pronađeno je preko 50 000 stećaka. Veliku vrijednost predstavljaju epitafi, odnosno natpisi na stećcima kao izvori prvog reda za proučavanje srednjovjekovne Bosne. Stihovima, riječima ili samo crtežima srednjovjekovni dijak je odao svrhu i ljepotu spomeniku koji stoji kao čuvar mira pokojnika.

190715162053-ken-cave-oxalis-adventure-2-full-169.jpg

logo

O nama

Hotel Adriale smješten je u srcu malog srednjobosanskog grada Kreševa. Na rijeci Kreševčici, u hladovini bjelogorične šume, prava je oaza za umornog poslovnog putnika ili zaigranog ljubitelja prirode. Pogled na stari kreševski samostan i muzej probudit će radoznalost svakom kulturnom istraživaču.

Saznajte više

KONTAKT

Hotel Adriale

Kraljice Katarine, Kreševo

Bosna i Hercegovina

+387 (0) 30 806 789

info@hoteladriale.com

ADRIALE HOTEL - 2022 sva prava pridržana Design and development logo
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više