Srednjovjekovni gradovi

Kreševo su bosanski kraljevi, još u svoje vrijeme, koristili kao utvrdu za odmor.

Bobovac, Fojnica i Kreševo predstavljaju riznicu povijesnog bogatstva srednjovjekovne Bosne. Obilazak ovih tvrđava i samostana u jednom danu predstavlja ono najviše što možete iskusiti od povijesti Bosne. Ako pridodamo gradove i utvrde Jajce, Travnik i Sarajevo koje također na jednostavan način uz pratnju iskusnih vodiča možete obići u samo par dana, slobodni smo reći da smo idealna polazna točka za istraživanje i povratak u prošlost.

Muzej i prozor u prošlost

Zbog stare kreševske jezgre, starog grada Bedema i jednog od najbogatijih muzeja u Bosni i Hercegovini, mnogi bi rekli da je Kreševo muzej na otvorenom. Pored muzeja u Kreševu, u neposrednoj blizini se nalaze muzeji Rama, Fojnica, Jablanica i Zemaljski muzej u Sarajevu zbog čega se smatramo idealnim prozorom u prošlost.

 

bobovac-1-e1489449132720.jpg

logo

O nama

Hotel Adriale smješten je u srcu malog srednjobosanskog grada Kreševa. Na rijeci Kreševčici, u hladovini bjelogorične šume, prava je oaza za umornog poslovnog putnika ili zaigranog ljubitelja prirode. Pogled na stari kreševski samostan i muzej probudit će radoznalost svakom kulturnom istraživaču.

Saznajte više

KONTAKT

Hotel Adriale

Kraljice Katarine, Kreševo

Bosna i Hercegovina

+387 (0) 30 806 789

info@hoteladriale.com

ADRIALE HOTEL - 2022 sva prava pridržana Design and development logo
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više